Je kinderen doen wat anders dan je van ze vraagt, je collega loopt de kantjes eraf of werkt de boel tegen, je partner begrijpt je totaal niet, een boodschap komt volledig anders over dan je bedoelt. Kortom: er is gezeur, gedoe en er zijn frustraties en ergernissen bij mensen met wie je eigenlijk graag wilt samenwerken, afstemmen en verbinden.

Herkenbaar? Wat is hier gaande?! Het maakt je misschien radeloos, moe, boos, verdrietig?! Als je wilt begrijpen hoe dat komt en wat je eraan kan doen om weer regie te nemen op de situatie, dan is deze training wat voor jou!

Tijdens deze Online training werken we met het Model van Verbindende Communicatie. Je krijgt uitleg over de elementen en processen van dit model en uiteraard gaan we er mee oefenen. Je leert (empathisch) te luisteren en je eerlijk te uiten op een manier waarbij je verbinding houdt met jezelf en de ander. Je krijgt inzicht in jouw rol en verantwoordelijkheid in communicatie. Je leert hoe te handelen in voor jou uitdagende situaties vanuit (zelf)verbinding. Na de training zal je minder stress, meer begrip en flow ervaren!

De training is een prettige afwisseling tussen theorie en praktijk.

Je ontvangt het “thuispakket” met ondersteunende oefenmaterialen.

Introductie: het model, giraffen en jakhalzen.

Elementen: Waarnemen, gevoel, behoeften en verzoek.

Processen:   Empathisch luisteren, zelfexpressie,

Veel oefenen: Integreren van het model en processen.