Begeleiding bij Burnout en stressklachten Preventief en Curatief

Burnout of overspannen:

Burn-out of overspannen; heel vervelend, voor jezelf en voor jouw omgeving. Vaak is er al heel veel aan vooraf gegaan voordat je van gekkigheid niet meer weet wat te doen. Je bent uitgeput van het zoeken naar oplossingen. Je wil best wel maar weet niet hoe!

Uit de pijn

Ziek melden, ontslag nemen, een relatie beëindigen lijkt soms de enige oplossing….. je verlangt naar even niets, eindelijk even rust….!

Begeleiding

Ik begeleid je je leven weer op de rit te krijgen. Dit doe ik ik buiten in de natuur in een straal in de regio rond om Deventer. van Arnhem to Holten, Zwolle to Apeldoorn. We gaan samen letterlijk en figuurlijk op pad. Mijn coaching is er opgericht je een “gevoelservaring” te geven. We praten niet “over” de situatie maar vanuit een gevoel en reflecteren daarop. Een combinatie van gevoel en gedachten dus. Op deze wijze is de kans op gedragsverandering vele malen groter dan alleen praten in een kantoor.

Fasering

Na een fase van vertragen en tot rust komen gaan we aan de slag om gedrag, gevoel en behoeften bloot te leggen aan de hand van oefeningen die je een gevoel ervaring geven. Gevoel is als een signaal lampje wat verwijst naar wat jij nodig hebt. Dit is fase van herkennen en erkennen van jou stress of burn-out. Kijk hier voor de symptomen.

Op dit gedrag, gevoel en behoeften reflecteren we zodat je zelf nieuwe gedrag gaat ontwikkelen. Je wordt niet meer de oude! Dit doen we in de laatste fase. Na deze fase hoop ik je dan ook niet weer te zien; je hebt immers geleerd zelf de regie te pakken 🙂

Meteen Starten

Voor jou als persoon, maar ook in een arbeidsrelatie (werkgever/werknemer) is het van groot belang, direct te starten met begeleiding omdat de wil om een oplossing te vinden voor ‘het probleem’ het grootst is. Wachten met hulp lost niks op. Belangrijk is dat meteen en adequaat, op ‘veilige’ wijze wordt gehandeld. De begeleiding is gericht op duurzaam herstel!

Communicatie

Na een vrijblijvende kennismaking en bij gebleken match tussen jou hulpvraag en mijn diensten, maak ik een Plan van Aanpak die tevens dienst als offerte. Het PvA dienst als richtlijn voor het begeleidingstraject. Ook zal ik kunnen ondersteunen bij het contact met de werkgever of bedrijfsarts. Voortgang- en eindrapportage behoren standaard tot het traject.

Duurzaam en wetenschappelijk beproefd

Wetenschappelijk bewezen voordelen van mijn interventies zijn te vinden op de site van mijn samenwerkingspartners van oa Bewegen voor je brein, Heartmath Benelux en Ruud Meulenberg Training en Coaching Je krijgt het beste van alle methoden!

Richtlijnen

Ik werk vanuit de richtlijnen van de NVAB, zo heeft een gedegen werkhervatting de grootste kans van slagen.

Preventief en Curatief

Onze begeleiding is natuurlijk ook preventief, voordat je je hebt ziek gemeld is een en ander goed bij te sturen!

Welzijn
Balans
Conditie
Focus / Flow

Wil je weer:

 • Meer ontspannen en voldoende tijd voor jezelf nemen;
 • Genieten van je gezin, werk en hobby’s;
 • Je sociale leven oppakken;
 • Beter je grenzen stellen;
 • De regie over je eigen leven hebben;
 • Je niet meer gejaagd voelen;
 • De stresssignalen van je lichaam op tijd herkennen;
 • Betere keuzes maken;
 • Beter je energie managen;
 • Fysiek goed in je vel zitten;
 • Positief naar de toekomst kijken;
 • En weer klachtenvrij aan het werk kunnen.

error: inflow-copyright