Onthul hoe uw lichaam reageert op de uitdagingen van het leven en de omgeving.

Wat is het?

De hele dag door stressmonitoring onthult de aanwezigheid en intensiteit van stress- en herstelreacties zoals die in uw lichaam bestaan ​​als fysiologische fenomenen. Dit betekent dat u snel kunt zien hoeveel van uw dag wordt besteed aan het ervaren van stress en hoe succesvol uw lichaam was in het compenseren van die stressvolle momenten met adequaat herstel. Stress is een belangrijk en onvermijdelijk onderdeel van het leven, dus het doel is niet om het te elimineren, maar om een ​​gezond evenwicht tussen stress en rust te creëren dat essentieel is voor persoonlijk welzijn.

Belangrijkste voordelen:

  • Ontdek hoe je lichaam reageert op de uitdagingen van het leven
  • Identificeer de belangrijkste momenten van stress en rust gedurende de dag
  • Begeleid gezondheids- en levensstijlbeslissingen op basis van wetenschappelijk inzicht
  • Werk aan evenwicht voor verbeterd persoonlijk welzijn

Hoe werkt het?

Firstbeat’s analyse van de stress gedurende de hele dag is gebaseerd op inzicht in hartslagvariabiliteit (HRV), kleine veranderingen in het interval tussen opeenvolgende hartslagen. Omdat je hartslag snel wordt gereguleerd door je autonome zenuwstelsel, opent analyse van slag-tot-slagveranderingen in je hartslagfunctie een venster waardoor de interne werking van je lichaam kan worden onderzocht. Wanneer het sympathische (vecht- of vlucht) deel van uw autonome zenuwstelsel dominant is, wordt variatie in slag-tot-slagveranderingen verminderd; en wanneer het parasympathische deel (rust en vertering) van je autonome zenuwstelsel dominant is, neemt de variatie in de beat-to-beat-veranderingen toe.

Erkennend welke van deze systemen dominant is en de mate waarin het domineert, ontgrendelt het vermogen om de zeer persoonlijke manier te zien en te begrijpen waarop je lichaam de vele uitdagingen van het leven en de omgeving ervaart en daarop reageert.

Op zoek naar dat eureka-moment met een klant? De nieuwe gids van Firstbeat laat zien hoe gemeten stress- en herstelgegevens de beslissingen van wellnessprofessionals kunnen informeren en klanten de beste versie van zichzelf kunnen ontgrendelen.