Krijg toegang tot het niveau van fysiologische stress in je lichaam

Wat is het?

Stress is een belangrijk en onvermijdelijk onderdeel van het leven. Het komt uit verschillende bronnen en kan moeilijk te begrijpen zijn. Firstbeat maakt gebruik van wetenschappelijk bewezen hulpmiddelen om uw stressniveau zichtbaar te maken, zodat u uw huidige fysiologische stressniveaus kunt zien en de oorzaken kunt begrijpen. Uw stressscore wordt weergegeven op een schaal van 1 tot 100. Eén staat voor een zeer lage stressstatus en honderd een zeer hoge stressstatus. Om de betekenis van uw resultaten te verbeteren, moet u de test elke dag op hetzelfde tijdstip uitvoeren.

Belangrijkste voordelen:

Wees getuige van fysiologische stress in je lichaam
Gebruik feedback om de onderliggende oorzaken van stress te identificeren en te begrijpen
De relatie tussen stress en herstel beter begrijpen
Neem beslissingen over levensstijl, gedrag en training op basis van wetenschappelijke gegevens.

Hoe werkt het?

De Firstbeat-analyse-engine interpreteert uw hartslagvariabiliteit in rust om uw huidige stressscore te onthullen. Je hart klopt niet gestaag als een metronoom, het versnelt en vertraagt ​​van de ene slag naar de volgende. Deze kleine veranderingen in het interval tussen opeenvolgende beats worden snel geregeld door uw autonome zenuwstelsel, wat betekent dat met de juiste analyses de signalen kunnen worden gedecodeerd om te onthullen hoe uw lichaam achter de schermen reageert. Het begrip van Firstbeat van deze relatie biedt een opmerkelijk inzicht in onderwerpen van stress en herstel.

Firstbeat zorgt ervoor dat uw feedback uw persoonlijke fysiologie en dynamische herstelpatronen weerspiegelt door de resultaten van uw test adaptief te schalen op basis van een gemiddelde en standaardafwijking van uw persoonlijke meetgeschiedenis. Dit betekent dat hoe regelmatiger u de test uitvoert, des te zinvoller de resultaten voor u zullen worden.