Klaar met Stress en het menselijk leed veroorzaakt door stress!!!

Weer een nacht niet doorgeslapen en met kramp in mn pens van de spanning wakker geworden. Moe naar mn werk gesleept waar de zoveelste chef met verbeterplannen de boel wel eens even zou optimaliseren. Bah! Stress werkt verlammend weet ik nu.. achteraf makkelijk l*llen.

Sinds 2011 ben ik me gaan verdiepen en bezig houden met stress, nog niet bewust, maar in 2011 was ik het zat, het gekwetter en gepieker in mn kop. Gepieker over werk, relaties, financiën, sporten etc. Het was gewoon nooit even stil. Dit putte me uit. Ik wou primair rust! Daar kwamen later “zinvolle” richting en plezier bij.

Alle stress werd veroorzaakt omdat ik mezelf niet goed kende; Verbinding met jezelf in andere woorden. De manier van communiceren met mezelf was eigenlijk alleen maar snoeihard. Mijn innerlijke criticus (Jakhals) had een belangrijk aandeel in mijn stress ervaring. In september 2012 overleed na een tragisch ongeval op de A1 een goede vriend van mij, Marcel. Ik wist dat Marcel ook worstelde met zich zelf.  Het viel me meer en meer op dat er veel, heel veel mensen in meer of mindere maten worstelen met zichzelf en omgeving. Dit alles dat ik super gemotiveerd raakte om bij te dragen aan het verminderen van stress in mijn omgeving.

De eerste vijf jaar (vanaf 2011) waarin ik me ben gaan ontwikkelen in persoonlijke effectiviteit / leiderschap, deed ik dat gewoon thuis, dmv het lezen van boeken en op internet speuren naar artikelen. Ik was al redelijk wat wijzer geworden en vanaf 2015 ben ik mij “professioneel” gaan verdiepen in persoonlijk leiderschap door middel van het volgen van trainingen en opleidingen. Dit deed ik naast mijn bestaande baan. Dit was ook het jaar dat ik mijn bedrijf ben gestart. Heel voorzichtig begon ik nieuwe richting te krijgen en durfde mijn zekerheden los te gaan laten. stap voor stap.

Alles wat ik heb geleerd wil ik delen met anderen zodat niet ook zolang moeten worstelen met zichzelf en omgeving. Echt het kan anders!

Ik heb veel gedaan en onderzocht. sommige dingen werkte wel voor me anderen niet of minder. Alleen het geen ik gepassioneerd over ben, omdat het mijn leven enorm heeft verrijkt, bied ik an in mijn coaching en trainingen. Dieper ga ik nu niet in op mijn proces want dan wordt het zo’n lang verhaal. Wel wil ik de conclusie met je delen.

De kern:

  • Hartcoherentie / HRV: Stress te meten en je bewust te maken van de mate van stress.
  • Verbindende Communicatie: Met jezelf en de ander in verbinding kunnen delen wat voor jou belangrijk is.
  • Buiten bewegen: Voor een gezond lichaam en geest.

Het resultaat:

Minder stress; leren omgaan met stress, Duidelijk richting en keuzes wat belangrijk voor JOU is. Meer FLOW !

Lees mijn andere blogs over wat Deze drie thema’s mij hebben gebracht en wat jij kan verwachten wanneer je kiest voor mijn als coach. Je hoeft het niet alleen te doen en ook 8 jaar te “studeren” om van je stress af te komen!